Kunstnerne

På festivalen kunne du møde disse kunstnere

På festivalen mødte vi:

Aftenfred

Aftenfred tilbyder højkvalitets naturformidling og sommerunderholdning der får dansk kulturarv til at stråle stolt. Aftenfred har valgt at præsentere de danske kvinderns stærke sang gennem tusind år. De nordiske malkepigers, vikingevølvens og hyrdernes magiske musik, og vi er stolte af at præsentere en oldgammel dansk musiktradition på højt kunstnerisk niveau. Vi vil give naturen sin stolthed og stemme tilbage!

Anna Knudsen

Anna har før fortalt danske myter og sagn i Jernalderlandsbyen, men også nordiske og græske myter fortæller hun.

Anni Brøgger

Anni er professionel danser og har bl.a. optrådt for Dronning Margrethe og Prins Henrik.
Nok bedst kendt er hun for hendes nyfortolkning af bronzealderens Egtvedpige som rituel sol- og frugtbarhedsdanser. Til Skjaldefestivalen 2021 vil hun berige os med vikingedans og fortælling om vikingekvinder samt byde alle op til kædedans.

Asynje

Med en række historiske musikinstrumenter i kombination med elektroniske klange og beats og Nanna Barslevs smukke stemme, skaber Asynje storslået lydlandskaber og energiske dansenumre med rod i fordums tider – helt tilbage til vikingetiden.

Barslev og Seeberg

Nanna Barslev og Martin Seeberg, begge kendt fra vikinge-folkbandet Asynje, går nu sammen som duo.

Brages Døtre

Brages Døtre er en sanggruppe, der elsker at synge og lege med gamle folkeviser, både de tragiske og de sjove. De nyder at dele de smukke sangfortællinger med andre, og synger folkeviserne acapella, eller med et simpelt akkompagnement, som man har gjort det siden tidernes morgen

Gjaldulei

Gjaldulei er et dansk viking-folk band, som fylder scenen med vikingetidens klangbilleder og gjaldrende toner. På autentiske instrumenter og med fire stemmer i samklang skaber vi både en festlig og ambient stemning, der vækker kulturhistorien til live, og tager lytteren med på en musikalsk rejse ind i sagerne, tilbage til de nordiske guders tid.
Bandets tilgang til komponering af musikken er eksperimenterende, og skabes med afsæt i musikarkæologien, og -historien, kulturhistorien og sagaerne.

Harpiks

Gammel musik på gamle instrumenter, udført af en enkelt musikformidler eller to.
Gennem fund, kilder og tradition søger Harpiks en musikforståelse som kan bære tusind år tilbage. Instrumenterne er kopier fra vikingetid / tidlig middelalder, eller norrøne folkeinstrumenter.

Historiechatollet

Historiechatollet fortæller heltesagn og myter fra den nordiske mytologi

Instrumentmagerens Kone

Instrumentmagerens Kone spiller, synger og fortæller om vikingetidens musik og instrumenter.
Her er formidlingen om instrumenterne i højsæde. F.eks. information om fundet af de tidligste benfløjter o.s.v.

Marie Ejlerskov

Marie er sangerinde, fortæller og tusindkunstner, med mangeårig erfaring inden for optrædener og performance.

Per Hjerte

Per Hjerte er en fantastisk fortæller, som vi for 4. gang kan opleve på Skjaldestivalen.
Denne gange med 2 fortællinger fra vikingeromanen: Arnulf.

Sagnkvinden

Sagnkvinden fortæller historien om Odin, den højeste blandt guder, lige på det tidspunkt hvor han hænger i træet med bunden i vejret – og opdager runerne! (Ifølge sagnet som er beskrevet i Hávamál i Den Ældre Edda).
Det gamle sagn om runerne er her fortalt for både store og små – ja, for hele familien.
Undervejs vil der være rig mulighed for at synge med på et omkvæd og klappe en rytme.

Skramle og Blæsekonen

Skramle & Blæsekonen er omrejsende gøglere med musikalsk håndelag udi rustnings- og køkkentøjsudretning. Så følg kærren! I jungmænd, muselmænd, natmænd og begmænd. I kloge koner, milde møer, frydelige fruer, højbårne herrer, jævne junkere og svedige svende. I mandfolk, kvindfolk, småfolk, skidtfolk, godtfolk, adelsfolk, taterfolk, ægtefolk, fattigfolk og fodfolk.

Spillemand Ellingsøe

Spillemand Ellingsøe - skjalden fra nyere tid.
Med harmonika og glimt i øjet synger Spillemand Ellingsøe, de gode gamle sange som du kender dem. Med materiale af sange, sunget af de store, Helmuth, Reichhardt, Weel og flere, bringes der altid lidt fra hver en skuffe for at glæde det gæve publikum.

Terra Magica

Duoen består af:
Ina – har fra barnsben været draget mod eventyr og myter, og har uddannet sig som fortæller af disse.

Morten – var i sluthalvfemserne og 10 år frem med i den legendariske trio Truppo Trotto, der var banebrydende med deres både personlige og autentiske middelalderblanding af gøgl og musik.

Vølven Vigdis

Vølven Vigdis fortæller om syner fra Völusspá – Vølvens spådom.

Vi ses igen 16.-17.juli 2022