Gjaldulei

Gjaldulei

Det danske vikingefolkeband Gjaldulei graver dybt ned i teksterne til de islandske sagaer og vikingetidens lydlandskaber for at vække kulturarven og historien gennem gamle timbres og galderende toner, der søger harmonier, der er længe glemte. Vores tilgang til komponering af musikken er eksperimentel og har rødder i musikalsk arkæologi, -historie, kulturhistorie og sagaerne.
Vi ønsker at tage vores blik på, hvordan musikken ville have lyttet i vikingernes verden: i deres hverdag, i kamp, ​​i ritualer og ved fester. Målet er at levere et kreativt akademisk funderet bidrag til musikalsk genindspilning, så det fortsætter med at vokse som en aktiv og vigtig del af den voksende tradition inden for levende kulturhistorisk mægling.

Bandet består af HC Molbech på lur, fløjter, percussion og sang, og ved siden af ham finder vi skjalden Martin Kufahl, ligeledes på sang og på rammetromme. I mere end to årtier har HC rejst verden rundt med forskellige musikprojekter, og Martin er velkendt for sin buldrende stemme, som ofte høres runge gennem vikingemarkeder i hele Skandinavien.
På strygelyren og med den fortryllende vokal har vi Martins kvindelige modstykke, Lea Hildebrandt. Hendes stemme har ligeledes skabt glæde på mangt et vikingemarked både i Danmark, på Island og på Færøerne.
På lyren, percussion og som den kvindelige forsanger finder vi Christine Kammerer. En komponist og singer/songwriter, hvis baggrund i Musikvidenskab, Kulturhistorie og Kulturformidling har stor indflydelse på bandets kompositioner og de historiefortællende elementer i musikken. Også hun har rejst rundt i verden med sit soloprojekt.


Gjaldulei optrådte følgende tider:

DagStart Sted
Lørdag15:00VikingemusikStakladen
Lørdag18:15VikingemusikStakladen
Søndag13:00VikingemusikStakladen

Find mere om Gjaldulei her:

Facebook: https://www.facebook.com/gjaldulei
Hjemmeside: http://www.gjaldulei.com/